2019. január 7., hétfő

A kódolás mágikus világa a Minecraft EDU-ban - Kihívás 1.



Kedves Csapatom!

Sok szép, sikeres projekt után most egy új, izgalmas útra hívlak meg Benneteket. 
Kilenc próba vár Rátok kilenc héten át. A Minecraft EDU-ban van egy világ, ahol egy csodaszép palotában mindenkit  a saját Ügynöke vár. Őt fogjuk beprogramozni a kilenc kihívás során.
Ha sikeresen végigmentek az akadályokon, akkor már Ti fogtok tudni valamilyen kis épületet megalkotni az Ügynökötök segítségével. 

Ezen a héten máris elindulunk a nagy kalandra!

Lépjetek be saját felhasználó nevetekkel a Minecraft EDU-ba, majd hozzatok létre egy új világot a rendelkezésre álló sablonok közül a Code Builder Tutorial-t választva.
Nevezzétek át úgy, hogy a keresztnevetek az elejére kerüljön, majd írjátok mellé a világ címét.
Az enyém így olvasható:

Irma néni - Challenge

Én már sikeresen teljesítettem az első kihívást. Be is mutatom nektek néhány képben, mi vár Rátok is a következő projektünkben: 















A kódok linkjét bemásolva, importálni tudjátok a megoldást a kódszerkesztőbe:

https://makecode.com/_Vt811CXFVTg3










Ha készen vagytok az első próbával, akkor fotózzátok le magatokat az Ügynökötökkel együtt a Minecraft EDU kamerájával. Ezután tegyétek be a játékban lévő könyvbe a fotótokat! Írjátok a fotó alá a dátumot, majd utána a következőt: Challenge1.

Végül lépjetek be a Padletbe, és illesszétek a falra a fényképeteket!A Padletet az Anyahajó Stúdió oldalfalán találjátok meg.

 A játékban lévő könyvet senki ne írja alá, mert azt csak a kilencedik challenge teljesítése után fogjuk megtenni. A kilenc képpel ellátott , és aláírt könyvecskétek lesz a projektproduktumotok, amit majd exportálni fogunk a Minecraft EDU-ból.

Abban bízom, hogy egymást segítve mindenki végig fog tudni menni a kilenc próbán, és mindenki fog tudni valamilyen szépet alkotni az Agent segítségével!

Kívánok Mindannyiótok számára izgalmas, élménnyel teli utat a kódolás mágikus világában!

Szeretettel várlak Benneteket az Anyahajó Stúdióba: Irma néni😃

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése